Onderhoud en Reiniging van Gebitsprotheses: Tips voor een Langdurige Levensduur

Onderhoud en Reiniging van Gebitsprotheses: Tips voor een Langdurige Levensduur

Onderhoud en Reiniging van Je Gebitsprothese met Amordent Gebitsprothese Reiniger

Een gebitsprothese is een waardevolle investering die niet alleen je glimlach herstelt, maar ook je vermogen om te kauwen en spreken verbetert. Om ervoor te zorgen dat je gebitsprothese comfortabel blijft zitten en er stralend uitziet, is regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. Hier zijn enkele praktische tips om de levensduur van je gebitsprothese te verlengen:

1. Dagelijkse Reiniging:

 • Spoel je gebitsprothese af onder stromend water om voedselresten te verwijderen.
 • Gebruik een prothese borstel om de prothese voorzichtig te poetsen. 

2. Speciale Reinigingsmiddelen:

 • Maak gebruik van speciale reinigingsmiddelen voor gebitsprotheses, zoals de Amordent Gebitsprothese Reiniger. Volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

3. Gebitsprothese Droog Wegleggen:

 • Na het schoonmaken met Amordent's gebitsprothese reiniger, spoelt u het gebit grondig schoon, droogt u het af en legt u het in een speciaal daarvoor bestemd bakje.

4. Vermijd Warm Water:

 • Gebruik nooit heet water bij het reinigen van je gebitsprothese, omdat dit het materiaal kan beschadigen en de pasvorm kan beïnvloeden.

5. Bescherming Tijdens Reiniging:

 • Plaats een zachte handdoek of gevuld wasbakje in de gootsteen om te voorkomen dat de prothese beschadigt als deze per ongeluk valt tijdens het reinigen.

6. Regelmatige Controle door de Tandarts:

 • Plan regelmatige controleafspraken bij je tandarts om de pasvorm van de gebitsprothese te controleren en eventuele aanpassingen te laten maken.

7. Vermijd Harde Materialen:

 • Vermijd het gebruik van harde borstels en agressieve reinigingsmiddelen. Hierdoor kunnen krassen ontstaan die de prothese er ouder uit laten zien en bacteriën vasthouden.

8. Dagelijkse Mondhygiëne:

 • Blijf je natuurlijke tanden en tandvlees verzorgen door regelmatig te poetsen en flossen, zelfs als je een gebitsprothese draagt.

9. Vermijd Scherpe Voorwerpen:

 • Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals tandenstokers of metalen borstels, omdat deze de prothese kunnen beschadigen.

10. Bewaar de Prothese Veilig:

 • Bewaar de gebitsprothese op een veilige plek wanneer je hem niet draagt, bij voorkeur in een speciale bewaardoos.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de levensduur van je gebitsprothese maximaliseren en ervoor zorgen dat je een stralende glimlach behoudt. Vergeet niet om regelmatig je tandarts te raadplegen voor professioneel advies en controle. Een goed onderhouden gebitsprothese draagt niet alleen bij aan je uiterlijk, maar ook aan je algehele mondgezondheid.

Terug naar blog