Tips en Weetjes Over Gebitsprothese

Waarom Het Verwijderen van Je Kunstgebit 's Nachts Belangrijk Is:

Door je kunstgebit uit te nemen voordat je gaat slapen, geef je je tandvlees de kans om te herstellen van de druk die het gedurende de dag heeft moeten verdragen. Slapen met je gebitsprothese in kan 's nachts extra belasting op je kaak leggen, en het is van essentieel belang om je mond en tandvlees de rust te gunnen die ze nodig hebben.

Bewaar Je Kunstgebit Op de Juiste Wijze na Reiniging:

Berg je kunstgebit altijd droog op na het reinigen. Als je je gebitsprothese in een glas water of een vergelijkbare plaats zou bewaren, kan dit de groei van schadelijke bacteriën bevorderen. Nadat je je kunstgebit grondig hebt gereinigd met Amordent, kun je het veilig opbergen in een daarvoor bestemd bakje. De volgende ochtend kun je je gebit weer vochtig maken en moeiteloos terugplaatsen in je mond.

Waarom Naar de Tandarts Gaan Met Een Kunstgebit?

Dit zijn de redenen waarom tandartsbezoeken nog steeds belangrijk zijn, zelfs als je geen natuurlijke tanden meer hebt:

  1. Pasvorm en Comfort: Een juiste pasvorm is van essentieel belang voor comfortabel dragen. Tandtechnici en tandartsen kunnen hierbij helpen.
  2. Behoud van Mondgezondheid: Tandartsen spelen een rol in de algehele mondgezondheid, zelfs zonder natuurlijke tanden.
  3. Deskundig Advies: Tandartsen bieden waardevol advies over optimaal onderhoud van kunstgebitten en kunnen indien nodig aanpassingen maken.
  4. Controle op Schade: De tandarts of tandtechnicus kan vaak zwakke plekken en scheurtjes identificeren die voor jou onzichtbaar blijven. Door regelmatige controles te ondergaan, voorkom je grote reparaties en ongemak in de toekomst.

Heb je specifieke vragen over je kunstgebit? Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen. We staan klaar om je te helpen! :)